WWB (Wet Werk en Bijstand)- uitkering

WWB is een uitkering voor mensen die te weinig inkomsten hebben om van te leven en die geen recht (meer) hebben op andere inkomsten (bijvoorbeeld ook na het verstrijken van de WW-looptijd). De bijstand is een financieel vangnet en is bedoeld als tijdelijke ondersteuning. De bijstandsuitkering bestaat uit een minimumbedrag dat maandelijks nodig is voor noodzakelijke kosten als huur, voeding, kleding en de premie voor een zorgverzekering. U kunt een WWB-uitkering aanvragen bij het WERKbedrijf. De betaling hiervan wordt verzorgd door de sociale dienst van uw gemeente.

>>Ga terug

 

Meer info over uitkeringen?

Wanneer u meer informatie wilt over de verschillende uitkeringen, dan verwijzen we u graag naar de volgende pdf-file van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klik hier om te downloaden. Uiteraard kunt u ook het forum op de site raadplegen. Op het forum is het namelijk mogelijk info uit te wisselen.

       
     

Zelfstandig ondernemen

Ook is het natuurlijk mogelijk om bijvoorbeeld zelf te gaan ondernemen wanneer u in een werkloze situatie bent beland. Graag verwijzen wij u naar de pagina 'aan het werk' voor meer informatie over dit item.

       
     
           
     

© alle rechten voorbehouden | www.zonderwerk.nl | 2009 | disclaimer | contact | webdesign: lukensonline