WIJ (Wet Investeren in Jongeren)
(Gaat van kracht per 1 okt 2009)

De regering heeft bepaald dat jongeren tot 27 dienen te leren en/of te werken. Dit houdt in dat werkloze jongeren die niet aan de studie zijn, werkzaamheden in de vorm van arbeid en/of studie moeten verrichten. Deze regelingen zijn opgenomen in de Wet Investeren in Jongeren, zoals reeds genoemd in de aanhef, in werking treedt vanaf 1 oktober 2009. Bij de aanvraag van deze uitkering zal de jongere een werkleeraanbod krijgen. Het werkleeraanbod dat gedaan wordt, is afhankelijk van ervaring en kunnen van de jongere, maar verschilt ook per gemeente. Elke gemeente heeft opvattingen over de invulling hiervan, en maakt haar eigen afspraken met bedrijven en scholen. De WIJ stelt de jongere in staat zich (om) te scholen en zo goed mogelijk (passend) werk te vinden. Ook zorgt de werk en/of werkverplichting ervoor dat u zich, als jongere, kunt blijven ontwikkelen.       De WIJ vergroot kortom de kansen op de arbeidsmarkt. De hoogte komt overeen met een bijstandsuitkering, en is afhankelijk van leeftijd, eventueel partnerschap en kinderen. De WIJ-uitkering duurt zolang als nodig is, tot de leeftijd van 27 jaar, en kan worden aangevraagd bij het UWV Werkbedrijf

>>Ga terug

 

Meer info over uitkeringen?

Wanneer u meer informatie wilt over de verschillende uitkeringen, dan verwijzen we u graag naar de volgende pdf-file van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klik hier om te downloaden. Uiteraard kunt u ook het forum op de site raadplegen. Op het forum is het namelijk mogelijk info uit te wisselen.

       
     

Zelfstandig ondernemen

Ook is het natuurlijk mogelijk om bijvoorbeeld zelf te gaan ondernemen wanneer u in een werkloze situatie bent beland. Graag verwijzen wij u naar de pagina 'aan het werk' voor meer informatie over dit item.

       
     
           
     

© alle rechten voorbehouden | www.zonderwerk.nl | 2009 | disclaimer | contact | webdesign: lukensonline