Aan het werk

Om zo snel mogelijk op de arbeidsmarkt actief te geraken, staat op deze pagina bruikbare informatie over de mogelijkheden die er zoal voor u bestaan.
De informatie heeft betrekking op uiteenlopende relevante topics als sollicitatieplicht, re-integratie en zelfstandig ondernemerschap. Aan de rechterkant van de pagina kunt u de informatie over deze verschillende thema's raadplegen.


Kansen
Al wordt het werkloos zijn door de meesten als uiterst negatief ervaren, toch biedt het mogelijkheden voor degenen die dit treft. Werkloosheid kan als een 'moment van bezinning' werken, en inzicht verschaffen in uw eigen kunnen kunnen en wensen. U kunt nieuwe doelen stellen en nagaan waar uw krachten en specialiteiten liggen, om deze in de nabije toekomst goed aan te wenden.
Natuurlijk bestaan hier allerlei testen voor, maar in onze optiek kan eenieder door er de tijd voor te nemen achter komen door goed na te denken, op gevoel af te gaan, en flink te oriƫnteren.

Wellicht kunt u uw capaciteiten en ervaring verenigen in een eigen bedrijf. Wanneer u deze ambitie heeft, en over een positieve dosis energie beschikt, is het een mooie uitdaging om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Ook is het mogelijk om middels (om)scholing een nieuwe uitdaging na te streven die u misschien al langer in gedachten had.

Laat u zich vooral niet snel afschrikken door berichtgevingen over negatieve economische ontwikkelingen. Deze zijn slechts tijdelijk, en ook gedurende economisch minder goede tijden liggen kansen en uitdagingen in werkloze situaties er om benut te worden. Immers: in tijden van crisis wordt men creatief... U bent niet alleen, en middels deze site hopen we u 'samen werkwijzer' te maken.

 

Solliciteren
Wanneer u een uitkering (WW, WWB, IOAW of IOAZ) ontvangt, bent u verplicht om te solliciteren. Lees meer

       
     

Netwerken
Verder is het van belang de mogelijkheden van uw (sociale) netwerk goed te gebruiken. Lees meer

       
     

WIJ-uitkering
Werkloze jongeren tot 27 jaar, die een WIJ-uitkering aanvragen, krijgen met het Werkleeraanbod te maken.
Lees meer

 

Re-integratie
Wanneer u vanuit een arbeidsongeschikte positie weer de arbeidsmarkt op wilt, kunt u een re-integratietraject volgen. Lees meer

 

Zelfstandig ondernemen
Een andere mogelijkheid om weer aan het werk te gaan, is voor u zelf te gaan beginnen. Lees meer

 
           
     

© alle rechten voorbehouden | www.zonderwerk.nl | 2009 | disclaimer | contact | webdesign: lukensonline