Aan het werk

Solliciteren
Wanneer u een uitkering (WW, WWB, IOAW of IOAZ) ontvangt, bent u verplicht om te solliciteren. Wanneer u zowel voor u als uw partner een IOAW of een IOAZ aanvraagt, bent u zelfs beide verplicht om te solliciteren. Op het moment dat u een uitkering aanvraagt bij het UWV Werkbedrijf zult u door de werkcoach aldaar direct worden geregistreerd als werkzoekende.
De sollicitatieplicht eist daadwerkelijke sollicitaties. Dus het ingeschreven staan bij een uitzendbureau of in een database op het internet opgenomen zijn, is niet voldoende. U dient aan te kunnen tonen middels kopie en/of mail dat u concreet gesolliciteerd hebt naar een baan. Ook moet u de bewijzen van ontvangst en eventuele afwijzingen kunnen laten zien aan het UWV Werkbedrijf.
U kunt de vacatures bekijken in de vestigingen van het UWV Werkbedrijf, en op www.werk.nl zoeken naar banen. Uiteraard is het ook verstandig in de kranten en op internet te zoeken naar geschikte vacatures. Het is aan te bevelen uw cv up-to-date te hebben, wanneer u gaat solliciteren.
Op www.werk.nl (maar ook elders op het internet) kunt u ook voorbeelden van cv's vinden. Het is van belang dat u in uw sollicitatiebrief een goede indruk maakt, aangezien op basis van deze brieven een selectie wordt gemaakt van de sollicitanten waar een gesprek mee wordt aangegaan. U kunt hierbij hulp krijgen en op het internet staan veel tips en voorbeelden van een degelijke sollicitatiebrief. U kunt op het internet op verschillende vacaturesites openstaande vacatures bekijken, en een profiel aanmaken zodat u ook door bedrijven gevonden kunt worden. Zorg er tevens voor dat deze profielen up-to-date zijn.

 

 

Solliciteren
Wanneer u een uitkering (WW, WWB, IOAW of IOAZ) ontvangt, bent u verplicht om te solliciteren. Lees meer

       
     

Netwerken
Verder is het van belang de mogelijkheden van uw (sociale) netwerk goed te gebruiken. Lees meer

       
     

WIJ-uitkering
Werkloze jongeren tot 27 jaar, die een WIJ-uitkering aanvragen, krijgen met het Werkleeraanbod te maken.
Lees meer

 

Re-integratie
Wanneer u vanuit een arbeidsongeschikte positie weer de arbeidsmarkt op wilt, kunt u een re-integratietraject volgen. Lees meer

 

Zelfstandig ondernemen
Een andere mogelijkheid om weer aan het werk te gaan, is voor u zelf te gaan beginnen. Lees meer

 
           
     

© alle rechten voorbehouden | www.zonderwerk.nl | 2009 | disclaimer | contact | webdesign: lukensonline