IOAW/ IOAZ

De Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) is een inkomensvoorziening op het niveau van het sociaal minimum. De IOAW is bestemd voor de oudere langdurige werklozen. U kunt in de volgende gevallen in aanmerking komen voor IOAW:

  • Als u op of na de leeftijd van 50 jaar werkloos bent geworden en volledig uw WW-uitkering hebt ontvangen (inclusief de vervolguitkering).

  • Als u werkloos bent geworden op of na de leeftijd van 57,5 jaar en een kortdurende WW-uitkering hebt gekregen van een half jaar. Lees meer....

Voor oudere (gedeeltelijk arbeidsongeschikte) zelfstandigen is er een variant op de IOAW, namelijk de IOAZ. Beide uitkeringen verschillen van de WWB-uitkering, aangezien er bij de bij de WWB-aanvraag rekening wordt gehouden met het vermogen van de aanvrager. Bij de beoordeling van een aanvraag voor een IOAW- uitkering wordt hier helemaal geen rekening mee gehouden. Bij de IOAZ-aanvraag wordt wel rekening gehouden met het vermogen, maar ligt de vermogensgrens hoger dan bij de WWB.  De beide uitkeringen worden net als de WWB verstrekt door de sociale dienst van uw gemeente.

>>Ga terug

 

Meer info over uitkeringen?

Wanneer u meer informatie wilt over de verschillende uitkeringen, dan verwijzen we u graag naar de volgende pdf-file van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klik hier om te downloaden. Uiteraard kunt u ook het forum op de site raadplegen. Op het forum is het namelijk mogelijk info uit te wisselen.

       
     

Zelfstandig ondernemen

Ook is het natuurlijk mogelijk om bijvoorbeeld zelf te gaan ondernemen wanneer u in een werkloze situatie bent beland. Graag verwijzen wij u naar de pagina 'aan het werk' voor meer informatie over dit item.

       
     
           
     

© alle rechten voorbehouden | www.zonderwerk.nl | 2009 | disclaimer | contact | webdesign: lukensonline