Deeltijd-WW

Met het oog op de huidige economische crisis is per 1 april 2009 de deeltijd WW-uitkering als nieuwe wet van kracht gegaan. Deze is per 20 juli 2009 alweer enigszins aangepast. Door de invoering van deze wet hoeven bedrijven die in ernstige nood verkeren niet meteen hun werknemers te ontslaan, maar kan er gebruik gemaakt worden van de Deeltijd-WW regeling. Dit houdt in dat het mogelijk is om werknemers minder te laten werken in het desbetreffende bedrijf (minstens een vijfde en maximaal de helft van de uren) en voor de overige uren WW wordt aangevraagd door de werkgever bij UWV. Wil een bedrijf de Deeltijd-WW toepassen dan zal de vakbond, of minstens de Ondernemingsraad, akkoord moet gaan met dit voornemen. De afspraken met deze werknemersvertegenwoordiging dient de werkgever vast te leggen in een zogeheten 'afsprakenovereenkomst'. Hierin staan afspraken met betrekking tot oa. de vermindering van de uren, scholing, detachering en loonbetaling. De werknemer dient namelijk in de periode dat hij of zij deeltijd-WW ontvangt, scholing (in de vorm van een opleiding of cursus) te ontvangen of geven. Ook stelt de werkgever de werknemer in staat om gedetacheerd te worden. U gaat dan tijdelijk bij een andere werkgever werken. Wanneer de werknemer niet aan de eisen doet voor de Deeltijd-WW uitkering dient de werkgever het volledige loon te betalen. Daarnaast stelt afsprakenovereenkomst dat de tijdelijke Deeltijd-WW uitkering voor de duur van dertien kalenderweken wordt aangegaan, en dat de werkgever voornemens is deze periode minstens éénmaal te willen verlengen. De uitkeringsperiode kan maximaal vier keer verlengd worden. Als de urenvermindering langer dan 39 weken duurt, moet u minstens 1/3 van de periode van de urenvermindering weer uw volledig aantal uren werken. Tenslotte geldt, in tegenstelling tot de reguliere WW-uikeringseisen, geen sollicitatieplicht voor deze uitkering.

>>Ga terug

 

Meer info over uitkeringen?

Wanneer u meer informatie wilt over de verschillende uitkeringen, dan verwijzen we u graag naar de volgende pdf-file van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klik hier om te downloaden. Uiteraard kunt u ook het forum op de site raadplegen. Op het forum is het namelijk mogelijk info uit te wisselen.

       
     

Zelfstandig ondernemen

Ook is het natuurlijk mogelijk om bijvoorbeeld zelf te gaan ondernemen wanneer u in een werkloze situatie bent beland. Graag verwijzen wij u naar de pagina 'aan het werk' voor meer informatie over dit item.

       
     
           
     

© alle rechten voorbehouden | www.zonderwerk.nl | 2009 | disclaimer | contact | webdesign: lukensonline